A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти
Тетіївської міської ради

Оптимізація мережі закладів загальної середньої освіти – питання гостро нагальне

Дата: 27.08.2021 14:40
Кількість переглядів: 27

Оптимізація мережі закладів загальної середньої освіти – питання гостро нагальне

 

Питання оптимізації освітньої мережі обговорювалося на нараді за участю начальника відділу освіти Вадима Васютинського.

Відповідно до Закону України «Про повну загальну середню освіту» ст.12 п.2, «Про освіту» ст.14 п.2 Прикінцевих та перехідних положень постає необхідність оптимізувати мережу закладів освіти Тетіївської міської ради.

Оптимізація мережі закладів освіти – це питання, яке здатне збурити громадськість. Адже з цією сферою пов’язані майже всі: через дітей, онуків, які навчаються; рідних, близьких, знайомих, які працюють. Наші школи створювалися і розвивалися в зовсім інших демографічних та соціально-економічних умовах. Будь-яка система має адаптуватися до змін, в тому числі й освітня.

Нажаль погіршення демографічної ситуації, масова міграція молоді із сіл у міста та за кордон сприяли утворенню малокомплектних шкіл. При аналізі мережі та враховуючи різні фактори – демографічну ситуацію в селах (коли в класі немає 5 учнів), географічний чинник (можливість і доцільність підвозу дітей) постає питання пониження ступеня таких закладів освіти:

- Височанське НВО "ЗОШ І-ІІІ ступенів - дитячий садок";

- Теліжинецький ліцей ім.І.Драча;

- Горошківська філія Денихівського ліцею;

- Галайківська філія П'ятигірського ліцею;

- Росішківська філія КЗ "Тетіївський ОЦ - ОЗЗСО І-ІІІ ступенів №3"; 

- Дзвеняцька філія КЗ "Тетіївський заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №1".

Боятися оптимізації непотрібно. Її головною метою є надання освітніми закладами якісних послуг. Погодьтеся, у класах, де навчається 1-2 учні, шкільна програма не може бути реалізована у повному об'ємі. І ми сьогодні можемо змінити ситуацію та забезпечити надання якісних знань. 

Беручи участь у обговореннях оптимізації мережі закладів освіти ви можете зробити внесок у розроблення пропозицій, що мінімізують негативний вплив нової мережі.


« повернутися

Вхід для адміністратора