A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти
Тетіївської міської ради

семінар-практикум вчителів початкових класів

Дата: 01.03.2019 13:10
Кількість переглядів: 5

Щоб підготувати  людину духовно
до самостійного життя, необхідно
вести її у світ книжок. 

 В.О.Сухомлинський

 

Учитель нового покоління: унікальний, успішний, розумний, вміє професійно подати матеріал, повинен іти в ногу з часом, бути творчим, незалежним, конкурентоспроможним. Через вчителя ми будуємо нову школу і нове ставлення до дітей.

28.02.2019 року на базі КЗ «Тетіївський ЗЗСО І-ІІІ ступенів №3» проведено семінар-практикум вчителів початкових класів за темою: «Трансформація ідей В.О.Сухомлинського в сучасній  українській школі». Метою його було підвищення педагогічної майстерності та психологічної компетентності педагогів з питань творчого впровадження  педагогічної спадщини В.О.Сухомлинського та проведення просвітницької роботи серед освітян, громади із зазначеної проблеми.

Великого педагогічного  та виховного значення педагог надавав казці. Казка, на думку  В.О.Сухомлинського -  активна творчість, яка охоплює всі сфери духовного життя дитини, її розуму, почуття, уяви, волі. Саме наші педагоги поділились своїм професіоналізмом з колегами, показали,  як  можна творчо підійти до вирішення будь-яких завдань, щоб навчання було ефективним, цікавим, щоб діти свої знання втілювали в життя. Таким було свято казки «Все у нашій казці оживає, а чому лиш казкарята знають». Дійство пройшло весело, захоплююче для учнів 1-а, 2-а, 4-а класів та  гостей. Учні миттєво перевтілились  у яскраві образи героїв казок В.О.Сухомлинського «Дівчинка і Ромашка», «Старий пень», «Дім у Рябка», де автор показав  малому читачеві як потрібно розуміти моральні цінності: берегти природу, прагнути творити красу, чутливість до радощів і горя, тощо.

Позакласне читання - невід’ємна  складова курсу читання в початковій школі. Його основна мета-формувати читацьку самостійність учнів, сприяти розвитку інформаційної культури молодших школярів. Таку можливість мали учасники  семінару, відвідавши уроки позакласного читання  «Стежкою добра»      у 2-б класі (вчитель І.І.Схабовська) та «Найбільше щастя на землі-творити добро» у 1-б класі (вчитель Л.В.Тарнавська). Урок Ірини Іванівни пройшов у теплій, дружній атмосфері у літературному кафе, де в меню були оригінальні страви, а в повітрі відчувався присмак свята. Учні 1-б класу мали можливість навчатися граючись. Педагоги вміло використовували на уроках інтерактивні методи навчання та інноваційні технології для успішного отримання результатів навчальної діяльності. 

    

Не менш цікавим і корисним був тренінг, проведений Схабовською І.І. під час якого вчителі ознайомились з базовими положеннями казкотерапії, з можливостями її використання в роботі з дітьми, збагатились знаннями щодо форм, методів та способів роботи з казкою. Вчитель продемонструвала як за допомогою казки виховати у дітей найкращі людські якості, яким чином їх можна використати в процесі психологічної, педагогічної та виховної роботи.



« повернутися

Вхід для адміністратора