A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти
Тетіївської міської ради

LEGO – гра по-новому

Дата: 09.08.2018 11:47
Кількість переглядів: 10

       Відповідно до листа МОН України № 1/9-652 від 01.12.2017 «Щодо запровадження ігрових та діяльнісних методів навчання в освітній процес початкових класів»  першокласники, які підуть до школи 1 вересня цього року, безкоштовно отримають   набори LEGO, що допоможе впроваджувати ігрові та діяльнісні методи навчання.

      7-8 серпня 2018 року відбувся тренінг «LEGO – гра по-новому, навчання по-іншому в освітньому просторі нової української школи» для  вчителів 1-х класів Тетіївської ОТГ та Тетіївського району.

        Методист управління освіти Тетіївської ОТГ Шляхтиченко Т. Д. відзначила, що  молодшим школярам можливо буде дізнатися за допомогою LEGO  у формі пізнавальної гри багато важливих ідей і розвинути необхідні в подальшому житті навички, ознайомитися з навколишнім світом за допомогою гри та творчості.

    Жабчук Інна Дмитрівна, вчитель Скибинецької філії КЗ «Кашперівського закладу  загальної середньої освіти» ознайомила присутніх з історією створення LEGO, з  різноманітними  вправами, які стануть  у нагоді, а тим паче – з тими, які розвиватимуть  критичне мислення, вміння вправлятися з проблемними  завданнями.

     Аврамчук Наталія Анатоліївна, вчитель  КЗ «Кашперівського закладу  загальної середньої освіти» повідомила колегам, що МОН України опублікувало посібники з використання LEGO: «Гра по-новому, навчання по-іншому» та «Шість цеглинок в освітньому просторі школи». Наталія Анатоліївна розповіла, що вправи та завдання посібників можна легко інтегрувати в освітній процес початкової школи, зокрема, вона продемонструвала це на прикладах.

     Учителі мали змогу практично відтворити ситуації використання LEGO-конструктора  як дієвого інструмента навчання та розвитку дитини.

            


« повернутися

Вхід для адміністратора