A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти
Тетіївської міської ради

Атестація педагогічних працівників

Дата: 08.04.2019 11:44
Кількість переглядів: 7

05 квітня  2019 року в управлінні освіти  виконавчого комітету Тетіївської міської ради  було проведено підсумкове засідання атестаційної комісії ІІ рівня відповідно до Типового положення про атестацію педагогічних працівників від 06.10. 2010 р.(із змінами), присвячене праці колег, які довгі п’ять років йшли до цієї головної події – атестації. 

Атестація – це підсумок професійної майстерності педагогічних працівників, це новий етап на шляху до підняття авторитету серед колег та вихованців, змога проявити свої здібності. Під час атестації вивчаються професійні якості педагогічного працівника, його сильні та слабкі сторони, рівень загальної культури, вплив атестації на підвищення результативності роботи закладу. 

Атестаційною комісією ІІ рівня проатестовано 74 педагогічних працівники освітніх закладів Тетіївської міської ради. З них:

-  на відповідність раніше присвоєній кваліфікаційній категорії "спеціаліст вищої категорії” - 27 педагоги;

- на відповідність раніше присвоєній кваліфікаційній категорії "спеціаліст вищої категорії” та педагогічному званню «старший вчитель»,   "учитель-методист” та «керівник гуртка-методист» – 17;

- на присвоєння кваліфікаційної категорії «спеціаліст вищої категорії» - 8;

- на присвоєння педагогічного звання "старший учитель” та «старший вихователь» - 11;

- на присвоєння педагогічного звання «учитель-методист» та «педагог-організатор-методист» - 3;

- на відповідність займаній посаді керівників освітніх закладів - 8.

За рішенням атестаційної комісії атестація проводилась за відсутності працівників (з об'єктивних причин), які дали на це письмову згоду.

Під час засідання педагогічний працівник (відповідно до Типового положення про атестацію  від 06.10. 2010 р.(зі змінами) п.3.10 мав право давати усні та письмові пояснення, подавати додаткові матеріали  щодо своєї професійної діяльності. Члени атестаційної комісії з цікавістю переглянули  матеріали  про педагогічний досвід вчителя  КЗ «Степівське НВО «ЗОШ І-ІІ ступенів - дитячий садок» Коробко Тетяни Іванівни, яка атестувалася на присвоєння педагогічного звання «учитель-методист» та музичного керівника КЗ Тетіївського ЗДО (ясла-садок) «Сонечко» Стратійчук Лесі Петрівни на присвоєння педагогічного звання «вихователь-методист».

Кожен керівник освітнього закладу коротко охарактеризував роботу  свого педагогічного працівника, який атестується. Таким чином, атестація дала змогу  проаналізувати діяльність педпрацівника за 5 років його  професійної діяльності. Члени атестаційної комісії, серед яких були не лише працівники управління освіти, а й директори шкіл та завідуючі дошкільних закладів  переконалися, що праця педагога передусім - процес творчий, а успіх безпосередньо залежить від особистості вчителя.

Тож всім педагогам, що успішно пройшли цьогорічну атестацію,  хочеться побажати й надалі постійно вдосконалювати свою педагогічну майстерність, завжди прагнути оригінальності в роботі, помічати в собі та інших найкраще, перетворювати процес навчання на радість, упевненим кроком йти вперед та отримувати професійне задоволення від праці.



« повернутися

Вхід для адміністратора