A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти
Тетіївської міської ради

Історія управлінців відділів освіти, які в непростих обставинах надихають дітей продовжувати навчання

Дата: 14.06.2022 10:54
Кількість переглядів: 7

«Мені дуже подобається вислів, який розташований на бордах у Європі та Сполучених Штатах «Ве brave like Ukraine» (Будь сміливим як Україна). Це про нас, справжніх українців. Адже, миролюбива, здавалося нація, вмить стає найсміливішою і найзгуртованішою у світі. І сміливість проявляється у всіх сферах нашого життя.

Важко усвідомлювати, що частина закладів Київщини та й усієї країни зруйновані. Країна агресор намагається відібрати у нас найцінніше – наше майбутнє. Незважаючи на виклики війни, ми у березні розпочали навчання у дистанційному форматі. Освітній процес у період воєнного часу вирішував багато питань. По-перше, це звичайно, отримання знань, по-друге, вирішення психологічних проблем дітей та вчителів за рахунок підтримки один одного, розуміння, що ти не один і життя має продовжуватись. По-третє, надання можливості дітям із окупованих чи зруйнованих регіонів, внутрішньо переміщеним особам, а також тим, хто опинився за кордоном, долучитися до освітнього процесу в режимі онлайн.

Наша Тетіївщина прийняла до себе більше 3000 дітей з регіонів, у яких велися бойові дії, з яких понад 220 долучилися до навчання у закладах освіти Тетіївської громади, а деякі з них, у наших закладах освіти отримають документи про освіту. Крім навчання, дітям переселенцям також надавалася психологічна допомога фахівцями інклюзивно-ресурсних центрів.

Незважаючи на щоденні виклики війни - стреси, повітряні тривоги, проблеми з інтернет зв’язком, які ускладнювали освітній процес, нам вдалося закінчити навчальний рік, і це є нашим маленьким внеском у майбутню Перемогу.

Сьогодні, коли весь світ сколихнула війна в Україні, ми, українці, не припиняємо свою боротьбу за те, у що віримо, ми продовжуємо працювати, ми продовжуємо навчатись…

Насправді, я оптиміст, і вірю, що все відбудуємо, відновимо, зробимо ще кращим. У нас багато планів на майбутнє освіти нашої громади».

Вадим Васютинський, начальник відділу освіти Тетіївської міської ради Білоцерківського району Київської області

Державна служба якості освіти України та управління Державної служби якості освіти у Київській області діляться історіями управлінців відділів освіти, які в непростих обставинах надихають дітей продовжувати навчання.

#UAразом

#Навчання

 


« повернутися

Вхід для адміністратора