A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти
Тетіївської міської ради

Чергова нарада відділу освіти з керівниками закладів загальної середньої освіти

Дата: 12.01.2024 10:55
Кількість переглядів: 14

11 січня за участі заступника голови з гуманітарних питань Надії ДЯЧУК відбулась чергова нарада відділу освіти Тетіївської міської ради з керівниками закладів загальної середньої освіти та їх заступниками.

  1. Обговорювали питання про ведення військового обліку в закладах освіти Тетіївської міської територіальної громади. Головний спеціаліст відділу освіти Валентина Рабенко роз’яснила керівникам, що вони мають керуватися постановою Кабінету Міністрів України № 1487 від 30 грудня 2022 року «Про затвердження порядку організації та ведення військового обліку призовників, військовозобов’язаних та резервістів» та вести відповідну документацію щодо ведення обліку військовозобов’язаних, які працюють у закладах освіти.
  2. Ольга ЛЯХ керівник Тетіївського центру професійного розвитку педагогічних працівників висвітлила питання впровадження профільної освіти в закладах освіти Тетіївської громади. До 1 вересня 2024 року органи місцевого самоврядування мають затвердити план створення ліцеїв, які розпочнуть роботу з 01.09.2027 року. У зв’язку з цим, Тетіївським центром педагогічного розвитку педагогічних працівників було здійснено опитування старшокласників (351 учень з 9 закладів освіти) протягом листопада-грудня 2023 року щодо стану вивчення предметів на профільному рівні.
  3. Розглянуто шляхи економії державних коштів із виділеної освітньої субвенції для Тетіївської територіальної громади на 2024 рік. Згідно з державним бюджетом на 2024 рік на громаду виділено освітньої субвенції у розмірі 104 665 тис. грн із врахуванням підвищення заробітних плат працівникам освітньої галузі на 10,4 % та з 01.04 – на 12,6 %. Виходячи із вказаних розрахунків, громада не доотримає близько 8 мільйонів гривень  на забезпечення заробітних плат педагогічним працівникам.

« повернутися

Вхід для адміністратора