A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Тетіївської міської ради
Тетіївської міської ради

ІНФОРМАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ (система здобуття середньої освіти)

Дата: 05.07.2021 16:58
Кількість переглядів: 4

ІНФОРМАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ

Відповідно до Закону України «Про освіту» заклади загальної середньої освіти переходять на 12-річну освіту. Відтак для першокласників «Нової української школи», які вступили на навчання у 2018-2019 навчальному році, та всі діти, які розпочинають навчання у наступні роки, докорінно змінена система здобуття середньої освіти.

Повну загальну середню освіту поділятимуть на три рівні: початкову (1-4 класи) — І ступеня, базову (5-9 класи) — II ступеня та профільну (10-12 класи) — III ступеня.

Заклади, які надаватимуть послуги базової освіти — І-ІІ ступенів — називатимуться гімназіями, а заклади, які надаватимуть послуги також профільної освіти — І-ІІІ ступеня — ліцеями. Окремо існувати зможуть і початкові школи — І ступеня.

Відтак органи місцевих рад повинні прийняти рішення про зміну типів на назв шкіл, аби привести їх у відповідність згідно із законами «Про освіту» та «Про повну загальну середню освіту» в термін до 01 липня 2022 року.

Вказані зміни не будуть змінювати статусу профільної школи (10 - 11 класи) та ліцензійних обсягів надання загальної середньої освіти, а зачіпатимуть лише зміни в назві закладів освіти, що веде до внесення змін до установчих документів, які необхідно провести до 01 вересня 2022 року.


Зважаючи на вище викладене, відділ освіти Тетіївської міської ради виносить пропозицію щодо зміни назв таких закладів загальної середньої освіти.

Сучасна назва

Нова назва

Комунальний заклад «Тетіївський заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №1» Тетіївської міської ради Київської області

Тетіївський ліцей №1 Тетіївської міської ради Білоцерківського району Київської області

Комунальний заклад «Тетіївський освітній центр - опорний заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №3» Тетіївської міської ради Київської області

Тетіївський ліцей № 3 Тетіївської міської ради Білоцерківського району Київської області

Комунальний заклад «Тетіївський навчально-виховний комплекс «Гімназія загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів» Тетіївської міської ради Київської області

Тетіївський ліцей № 4 Тетіївської міської ради Білоцерківського району Київської області

Комунальний заклад «Дібрівський аграрний ліцей» Тетіївської міської ради Київської області

Дібрівський ліцей Тетіївської міської ради Білоцерківського району Київської області

 

Разом з тим звертаємо увагу, що 25 травня 2021 року рішенням № 265-06 - VIII Тетіївська міська рада реорганізувала Височанське НВО «Загальноосвітня школа І - III ступенів» до статусу гімназії. Дане рішення вступає в силу з 2022/2023 році, тобто з 1 вересня 2022 року. А до цього терміну належить внести усі необхідні зміни до установчих документів закладу.

Зазначаємо також, що зміна типів і назв, яка прописана у проєкті рішення, ще не є
остаточною і корегуватиметься у ході впровадження освітньої реформи та прийняття
змін до законодавства України з питань середньої загальної освіти, а прийняття цього
рішення до кінця 2021/2022 навчального року, є важливим для того, аби здійснювати 
подальші кроки.

 

 

 

 

 

 

 


« повернутися

Вхід для адміністратора