A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Тетіївської міської ради
Тетіївської міської ради

Семінар-практикум для шкільних бібліотекарів

Дата: 26.11.2019 09:45
Кількість переглядів: 6

21 листопада 2019 року на базі КЗ «Дібрівський аграрний ліцей» відбувся  семінар-практикум для шкільних бібліотекарів «Роль шкільної бібліотеки в освітньому процесі навчального закладу».

Відкрила  семінар і привітала учасників директор навчального закладу Глушак Лілія Петрівна.

В теоретичному блоці  бібліотекар школи Баранчук Ніна Петрівна виступила з доповіддю «Книга. Читач. Бібліотека», в якому презентувала свій досвід роботи.

  

Шкільна бібліотека підтримує  зв'язок з сільською бібліотекою. Створено єдиний координаційний план проведення занять з формування інформаційної культури учнів. В тісній співпраці проводяться екскурсії, пізнавальні подорожі, експрес – хвилинки, бібліотечні мандри, тематика дуже різноманітна: як правильно працювати з книгою, періодичною пресою, довідковою та енциклопедичною  літературою, ознайомлення з бібліотечно-бібліографічним апаратом, виховання бережливого ставлення до книги, готуються тематичні книжкові виставки, тематичні папки, які стосуються історії села, історії бібліотеки, сільський бібліотекар частий гість  школи. 

В практичному блоці було проведено виховний захід «Народжені вмерти за батьківщину – залишаються жити у віках».

 

Підсумовуючи роботу семінару-практикуму, методист Бондаренко Т.І. зазначила, що присутні почерпнули багато нового і корисного для себе з даної теми та будуть використовувати цікаву інформацію у повсякденній роботі для того, щоб не тільки зробити бібліотеку культурним осередком, а й розширювати коло її читачів, користувачів бібліотечних послуг.

Учасники семінару поділились досвідом роботи з різних напрямків бібліотечної діяльності.


« повернутися

Вхід для адміністратора