A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти
Тетіївської міської ради

СТРАТЕГІЧНА СЕСІЯ ОСВІТЯН ТЕТІЇВСЬКОЇ ГРОМАДИ

Дата: 28.08.2018 17:14
Кількість переглядів: 7

Зміни в політичному, соціально-економічному житті нашої країни, зростаючі вимоги суспільства до якісної освіти спонукають як до радикальних реформ в українській освіті, так і до поступових кроків до її удосконалення.

Початок нового навчального року - час великих надій та очікувань. Кожна родина сподівається дати своїй дитині якісну освіту, що  дасть їй змогу ствердитися у житті, бути корисною своїй країні.

З першого вересня 2018 року учні, які сядуть за шкільні парти вчитимуться за концепцією «Нової української школи». Тому підготовка закладів освіти до впровадження з 1 вересня 2018 року нового Державного стандарту початкової освіти та реалізації Концепції реформування системи загальної середньої освіти «Нова українська школа» є одним з найактуальніших питань і першочергових завдань освітньої системи Тетіївської ОТГ. 

Реформа освіти набирає обертів, і щоб забезпечити сталість Нової української школи, не менш важливо розуміти і обговорювати, яким є ціннісне підґрунтя цих змін.

28 серпня 2018 року освітяни  Тетіївської громади були учасниками стратегічної сесії «Нова українська школа: реалії та перспективи». Незважаючи на період відпусток зал прийняв більше 310 педагогічних працівників шкіл та дитячих садочків.

  У роботі сесії взяли участь міський голова Майструк Р. В., заступник міського голови з гуманітарних питань Подашевська Т. Л., начальник управління освіти виконавчого комітету Тетіївської міської ради Коробко Т. І., завідувач МК управління освіти Гусарчук Л. Д., голова профспілки вчителів Тетіївщини Дімова М. С., керівник апарату виконавчого комітету Тетіївської міської ради Погоріла І. В.  Та гостею зібрання була завідувач відділу координації методичної роботи та неперервної педагогічної освіти КНЗ КОР «КОІПОПК» Паливода І.П.

Із доповіддю виступила начальник управління освіти виконавчого комітету Тетіївської міської ради Тетяна Іванівна Коробко, яка  підвела підсумки роботи закладів освіти Тетіївської ОТГ за 2017-2018 навчальний рік та розповіла про пріоритетні завдання освіти на 2018-2019 навчальний рік.

Завідувач  МК управління освіти Гусарчук Л. Д. розповіла про стратегію розвитку освіти громади на 2018-2019 навчальний рік в умовах впровадження Нової української школи.

Про ефективне управління нової української школи в умовах реформування поділилася досвідом директор Тетіївського НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів – природничо-математичний ліцей» Н. П. Карпович. Вона зазначила, що наші діти вперше будуть працювати у новому навчальному середовищі за новими програмами і підручниками, вчителі їх навчатимуть новими, сучасними формами роботи, запроваджуються методики діяльнісного та інтегрованого навчання. Діти не мають сидіти в шестирічному віці весь час за партами і дивитися лише на дошку з учителем.

Директор закладом дошкільної освіти «Калинка» м. Тетієва О. М. Любаренко розкрила питання «Про формування життєвих компетентностей дітей старшого дошкільного віку та готовність до системного навчання в новій українській школі відповідно до Базового компоненту дошкільної освіти».

Про нову українську школу, як простір освітніх можливостей та нові підходи до навчання й викладання розповіла методист з початкової освіти Шляхтиченко Т. Д. та керівник методичного об'єднання вчителів початкових класів Бальчук Л. М. 

  Тамара Дмитрівна повідомила, що у початковій школі зменшено кількість предметів, і що  з  першого вересня на українських школярів очікує новий інтегрований курс «Я досліджую світ». Початкова школа – це радикальна зміна освітнього середовища. Від результативності та ефективності початкової освіти значною мірою залежить якість функціонування середньої та старшої школи.   Разом з тим, вона  проінформувала присутніх, що на сьогоднішній день 21 вчителів 1-х класів  пройшли дистанційне навчання і три очні сесії в рамках НУШ, де практично вчились застосовувати нові знання на практиці.

  Людмила Миколаївна Бальчук акцентувала увагу на тому, що з метою забезпечення практичної реалізації основних положень Концепції «Нова українська школа» управлінням освіти, методичним кабінетом, адміністраціями закладів проведена змістовна, чітко продумана системна робота, яка конкретно спрямована на удосконалення педагогічної майстерності вчителів різних категорій.

Досить  актуальним на сьогодні є соціально-психологічний супровід учасників освітнього процесу з чим ознайомила присутніх методист з психологічної служби  Секереш Ю. М.

В ході конструктивної дискусії було вироблено спільні дії Тетіївської міської ради, управління освіти, методичного кабінету, педагогічних працівників щодо реалізації державної політики у сфері реформування загальної середньої освіти "Нова українська школа" в закладах освіти району.

За підсумками стратегічної сесії прийнято відповідні рекомендації.

                   

                    

          

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                    

                    

                          


« повернутися

Вхід для адміністратора