A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти
Тетіївської міської ради

Закінчення навчального року

Дата: 18.05.2022 09:35
Кількість переглядів: 3

 

Війна, яку Росія розв’язала в Україні, поставила під питання урочистого святкування Останніх дзвоників, випускних вечорів та проведення ЗНО, вступної кампанії до вищих навчальних закладів у 2022 році.

Проведення Останнього дзвоника в закладах освіти Тетіївської міської ради в 2022 році пройде без особливих урочистостей. Відбудеться вручення свідоцтв учням 4 класів.

Наразі вже достеменно відомо, що ЗНО відбудеться у спрощеному форматі.

Для вступників відбудеться національний мультипредметний тест з трьох предметів:

- української мови,

- математики,

- історії України.

Випускники повинні будуть прийти до визначеного в районі місця проживання (або тимчасового перебування) центру тестування і скласти іспит. Враховуючи воєнний стан в країні і високу ймовірність повітряних тривог у різних регіонах, тестування не буде проводитися в один день і в один час.

Майбутні вступники складатимуть тест згідно календарного плану організації та проведення НМТ у три етапи:

- основна сесія (18.07 – 10.08),

- додаткова сесія (16.08 – 20.08),

- спеціальна сесія (12.09 – 16.09).

Буде 10 можливостей скласти тест. Щоразу варіанти завдань будуть різними, це буде 10 варіантів тестів.

Якщо дитина не зможе фізично прийти і скласти ЗНО сьогодні, це можна зробити в інший день. Щоразу питання будуть змінюватися, аби забезпечити прозорість результатів. Тому недобросовісно виконати завдання можливості не буде.

Всі випускники будуть у максимально рівних умовах.

Оцінювання мультидисциплінарного тесту буде відповідати чинним програмам ЗНО і результат кожного зі складників тесту буде подаватися у тестових балах, а також за шкалою 100 – 200.

Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет заявив, що наразі на тимчасово окупованих територіях України неможливо складати іспит без критичного ризику для життя і здоров'я випускників.

Він наголосив, що для того, щоб скласти ЗНО цього року, необхідно переїхати на підконтрольну територію. Буде мінімум три сесії, коли кожен, хто захоче складати мультипредметний тест в Україні, зможе це зробити. В цих сесіях зможуть взяти участь будь-хто. І навіть в країнах західної Європи передбачена можливість проведення такого тестування.

 


« повернутися

Вхід для адміністратора