A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти
Тетіївської міської ради

Виробнича нарада директорів ЗДО та відповідальних за дошкільні підрозділи ЗЗСО

Дата: 02.12.2021 13:32
Кількість переглядів: 6

Відбулася виробнича нарада директорів ЗДО та відповідальних за дошкільні підрозділи ЗЗСО Тетіївської міської ради

01 грудня 2021 року о 09.30 відбулась нарада для директорів закладів дошкільної освіти (ЗДО) та відповідальних за дошкільні підрозділи в закладах загальної середньої освіти (ЗЗСО). Модератором заходу була провідний спеціаліст відділу освіти Тамара Волинець. У нараді прийняла участь директор КУ "Інклюзивно-ресурсний центр" Тетіївської міської ради Юлія Присяжнюк.

Оскільки карантинні заходи вимагають дистанційного спілкування, для зустрічі була використана платформа ZOOM, яка забезпечує синхронний режим взаємодії між учасниками онлайн-конференції.

Модератор відмітила, що наразі дошкільна освіта є самостійною системою, обов’язковою складовою освіти в Україні, яка гармонійно поєднує сімейне та суспільне виховання. Найпершим суспільним середовищем для дитини стає заклад дошкільної освіти, метою якого є забезпечення гармонійного розвитку особистості дитини, її фізичного і психічного здоров'я, виховання ціннісного ставлення до природного й соціального довкілля, до самої себе, формування механізмів соціальної адаптації та творчого втілення в умовах життя в товаристві незнайомих дітей і дорослих.

На картинке может быть: 1 человек и в помещении

Учасники наради обговорили актуальні питання діяльності дошкільної галузі. Йшлося, насамперед, про функціонування дитячих садків в умовах пандемії, підтримання сталого зв’язку з батьками та дотримання суворих протиепідемічних заходів, відповідно до вимог постанови головного державного санітарного лікаря України від 25 серпня 2021 року №8 «Про затвердження протиепідемічних заходів у закладах дошкільної освіти на період карантину у зв'язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)».

У ході наради розглянуто питання організації харчування в закладах дошкільної освіти згідно затверджених урядом нових норм та порядку організації харчування у закладах освіти (постанова КМУ від 24.03.2021 № 305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку»). Присутні обговорили наказ МОЗ від 05.11.2021 № 2441 «Про затвердження рекомендованого Примірного чотиритижневого сезонного меню рекомендованого для організації триразового харчування дітей віком від 1 до 6 (7) років в закладах освіти та інших організованих дитячих колективах на осінній період», постанови КМУ від 18.08.2021 № 871 та від 28.07.2021р. № 786, якими внесені зміни у новий порядок та норми харчування.

Тамара Волинець довела до відома учасників наради інформацію про нову форму звіту про діяльність закладу дошкільної освіти за 2021 рік, яка подається закладами освіти до порталу ІСУО в електронному вигляді та ознайомила з наказами Мінекономіки «Про затвердження професійного стандарту «Керівник (директор) закладу дошкільної освіти» від 28 вересня 2021 року № 620-21 і «Про затвердження професійного стандарту «Вихователь закладу дошкільної освіти» від 19 жовтня 2021 року № 755-21.

На нараді було обговорено ряд інших важливих питань, які хвилюють сьогодні всіх учасників освітнього процесу, а саме: зміни до національного класифікатора професій, чергову низку норм Закону України «Про забезпечення функціонування української мови як державної» від 25.04.2019 № 2704-VIII, норми та сферу дії оновленого Національного стандарту ДСТУ 4163:2020 «Державна уніфікована система документації».

Директор КУ "Інклюзивно-ресурсний центр" Юлія Присяжнюк ознайомила присутніх із змістом Постанови КМУ «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 10 квітня 2019 р. №530» від 28.07.2021 №769. Наголосила, що зміни стосуються Порядку організації діяльності інклюзивних груп і набудуть чинності 01 січня 2022 року. Юлія Присяжнюк надала дієві рекомендації по пунктах постанови та відповіла на запитання учасників наради.

 

 


« повернутися

Вхід для адміністратора