A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти
Тетіївської міської ради

Безпека в інформаційному просторі

Дата: 11.03.2022 12:21
Кількість переглядів: 7

У сучасному світі вся інформація знаходиться в цифровому просторі, тож дуже важливо формувати поведінку дитини в мережі. Особливо під час військових дій.

Навіть за відміткою геолокації, фотографією чи одним повідомленням може ховатись справжня небезпека

Команда #stop_sexтинг рекомендує проговорити з дітьми актуальні правила поведінки в інформаційному просторі:

? Якщо хтось з користувачів запитує приватну інформацію (номер телефону дитини чи членів родини, місце роботи батьків, місце знаходження, розпитує про ситуацію в місті та розміщенння військової техніки) – не відповідайте ?

? Не знімайте розміщення й пересування військової техніки та військових. Окупанти можуть переглядати відкриті профілі українців для визначення розташування військових ????

? Не знімайте місця вибухів і потрапляння снарядів, окупанти можуть використовувати фото та відео для коригування вогню ????

? Не переходьте за невідомими посиланнями, які були надіслані у приватні повідомлення в будь-якій соціальній мережі чи месенджері ??

? Якщо ви переглядаєте та обговорюєте новини з дитиною, то варто переконатися у достовірності. Усі новини, заяви високопосадовців і обмеження краще повторно перевірити в пошуку Google, знайти першоджерела та офіційні канали комунікації ?

? Зробіть профілі в соціальних мережах закритими – писати дитині та переглядати її сторінку зможуть лише ті, кого дитина додасть у «друзі» ????

? Якщо дитину автоматично додали до невідомих груп – відписуйтеся від них і блокуйте ????

? Попросіть дитину завжди повідомляти, якщо хтось пише з проханням допомогти чи виконати спеціальне завдання. Так ви зможете вберегти її від небажаного впливу ??????????????

Бережіть себе та своїх дітей ????


« повернутися

Вхід для адміністратора