A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти
Тетіївської міської ради

Нова українська школа – простір освітніх можливостей

Дата: 11.09.2018 14:43
Кількість переглядів: 6

Особливістю Нової української школи є,  організація такого освітнього середовища, що сприятиме вільному розвитку творчої особистості дитини. З Цією метою змінюється просторово-предметне оточення, програми та засоби навчання. У Новій українській школі зростає частка  командної, групової діяльності у педагогічному процесі. Відповідно урізноманітнюються варіанти організації навчального простору в класі. Крім класичних варіантів, використовуються  мобільні робочі місця, які легко трансформувати для групової роботи.   Організація освітнього простору навчального кабінету потребує  оновлення навчального обладнання, що здійснюється  через  осередок навчально-пізнавальної діяльності з відповідними меблями.

Освітній простір організовується таким чином, щоб учитель міг спостерігати за діяльністю дітей в усіх осередках, а діти мали  можливість безпечно переміщуватися в класній кімнаті та  мали  місце для зберігання особистих речей.

Приємно, що в  усі навчальні заклади Тетіївської ОТГ, враховуючи  особливості освітнього середовища Нової української школи,  10.09.2018р. були завезені  шкільні  меблі на суму 212,1тис. грн. державного бюджету та 52,17тис.грн. з місцевого бюджету, що виготовлені відповідно до чинних в Україні стандартів та відповідають таким вимогам:

одномісні столи і парти,   заокруглені кути стільниць, спинок та сидінь, відсутні гострі  кути,  матова поверхня стільниці; стільниці  мають  виріз з боку, ближнього до учня;  відповідні розміру ростової  групи.

Ми прагнемо по-сучасному облаштувати освітній простір закладів освіти, що дасть змогу реалізувати сучасні підходи до навчання, виховання та розвитку учнів.

            


« повернутися

Вхід для адміністратора