A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти
Тетіївської міської ради

Інклюзивна освіта: технологія індивідуалізованого навчання

Дата: 13.09.2018 12:02
Кількість переглядів: 5

Ще не так давно в Україні діти з особливими потребами були практично ізольованими від світу. Школи неохоче відкривали для них двері, а батьки хотіли вберегти своїх діток від зайвого стресу та обирали між індивідуальним навчанням та навчанням у спеціалізованих школах. Проте у липні 2017 року Президент України Петро Порошенко підписав Закон про інклюзивну освіту. Згідно з ним, діти з особливими потребами можуть навчатися у звичайних школах. Така практика у світі вже активно застосовується, адже це дозволяє «особливим дітям» розвиватися у звичайному соціумі. 

У школі на уроках дитину має обов'язково супроводжувати асистент — фахівець, який допомагає опановувати їй шкільні предмети, підтримує «особливого школяра» на перерві, у їдальні, а також допомагає вчителю у роботі. 

Найбільша проблема з цього питання–наявність кваліфікованих педагогів для роботи з цими  дітьми. Робота вчителя  в класах, де є такі діти  потребує серйозної підготовки. З цією метою для  педагогічних працівників закладів загальної середньої освіти, які працюють з дітьми з особливими потребами  з 11.09.-13.09.2018 р. проходять виїзні короткотермінові курси  підвищення фахової кваліфікації з проблеми «Інклюзивна освіта: технологія індивідуалізованого навчання».

Багато корисної та цікавої інформації отримали  слухачі  курсів. Заняття проходили на високому професійному рівні з використанням комп'ютерних технологій та під керівництвом висококваліфікованих викладачів методиста  КНЗ КОР "Київського обласного інституту післядипломної освіти” Дерій Олени Василівни та кандидата філософських наук Загурської Світлани Миколаївни.

Всі вчителі щиро вдячні викладачам КНЗ КОР КОІПОКу за щирість, професіоналізм, за отриманні корисні знання для подальшої роботи  з дітьми з особливими потребами.

      


« повернутися

Вхід для адміністратора