A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти
Тетіївської міської ради

День вишиванки

Дата: 16.05.2019 16:53
Кількість переглядів: 5

Щорічно, у третій четвер травня, українці святкують День вишиванки.

День вишиванки – всеукраїнське свято, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого одягу. Свято не передбачає обов’язкових заходів окрім одягання вишиванки. Хоча протягом всієї історії заходу з ініціативи студентів, школярів, громадських та культурних діячів проводяться концерти, хода, конкурси, вечорниці, ярмарки. Саме ж свято запрошує кожного свідомого громадянина до абсолютно простого вчинку – просто одягнути вишиванку і в ній піти на роботу чи на навчання. Разом з тим, така дія має глибокий контекст, адже йдеться про вираження своєї національної та громадянської позиції, культурну освіченість та духовну свідомість.
До свята долучилися і заклади освіти Тетіївської міської ради.

В дитячому садку "Берізка" в цей день всі дітки та вихователі одягли вишитий український одяг.

     

Я вишию сорочку кольорову
Й по білім світі гордо в ній піду.
У ній зустріну пору світанкову
І щастя світле я у ній знайду.

     

 


КЗ "Ненадихівське НВО "ЗОШ І-ІІ ступенів - дитячий садок"

16 травня у КЗ «Дібрівський аграрний ліцей» проходили заходи по святкуванню Дня вишиванки. Свято розпочали учасники рою «Берегиня». Вони провели захоплюючий флешмоб «Любимо наш український край». Учні початкових класів провели показ вишиванок на святковому подіумі. Також був конкурс малюнків на асфальті «Український рушничок».

     

     

     

     

 

В КЗ «Горошківське НВО «ЗОШ І-ІІІ ступенів – дитячий садок» також відбулося свято до Дня вишиванки. Проведено конкурс на кращу вишиванку серед учнів 1-10 класів.

    

    

     

 

Всіх вітаємо зі святом вишиванки!



« повернутися

Вхід для адміністратора