A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти
Тетіївської міської ради

Семінар-практикум директорів ЗДО та відповідальних за дошкільні підрозділи НВО

Дата: 12.04.2019 10:15
Кількість переглядів: 5

12 квітня 2019 року на базі Тетіївського закладу дошкільної освіти (ясла-садок)  «Сонечко» Тетіївської міської ради Київської області відбувся психолого-педагогічний семінар директорів ЗДО «Моделювання інноваційної управлінської діяльності керівника дошкільного навчального закладу в умовах модернізації системи освіти».

Семінар розпочала Волинець Т.Є. методист  з дошкільної освіти МК виконавчого комітету Тетіївської міської ради, яка ознайомила присутніх з планом роботи семінару та      зазначила, що діяльність керівника сучасного закладу освіти все більше набуває професійного характеру, тобто потребує використання фахових знань і вмінь не тільки з педагогіки, а й з економіки, менеджменту, соціології тощо. Від професіоналізму керівника багато в чому залежить успішний розвиток навчального закладу, його конкурентоспроможність і авторитет.    

Керівник сучасного освітнього закладу повинен уміти розв'язувати різноманітні управлінські проблеми, уміти не тільки керувати освітнім закладом із сталими традиціями та укладом, але й переводити його на якісно новий рівень, що потребує спеціальних знань теорії та практики управління, певних особистісних якостей. Дуже важливі особистісні якості керівника навчального закладу, які забезпечують мотиваційне управління. Керівник освітнього закладу - це не тільки посада, але й професія.

Директор  Тетіївського ЗДО (ясла-садок)  «Сонечко»  Яремич Н.В. в своєму виступі відмітила, що в сучасних умовах дошкільна освіта опинилась перед вибором нових пріоритетів.  Кожен керівник і його педагогічний колектив мріють, щоб на їхньому садочку  лежала печатка яскравої індивідуальності, щоб він виділявся серед інших, викликав бажання влаштуватися на роботу чи виховуватися саме в ньому.

Також Наталя Вікторівна провела міні-тренінг під час якого учасники семінару проявляли свою обізнаність в нормативно-правовій базі дошкілля, умінні грамотно інтерпретувати основні документи та реалізувати їх у практичну діяльність (вправа «Норммікс»). Особливу увагу було приділено плануванню роботи  ЗДО, тому що уміння планувати роботу  та працювати за планом – означає здійснювати наукову організацію праці педагогічного колективу, яка вимагає щоб замість «може» був точний розрахунок; замість «абияк» розгорнутий план роботи, замість «якось» - точні календарні строки.

На закінчення тренінгу була проведена вправа «Клаптикова ковдра». Мета якої допомогти кожному учаснику усвідомити труднощі в діяльності керівника навчального закладу, навчити їх при появі проблеми визначати причини виникнення та шляхи їх вирішення.

Вихователь-методист Тетіївського ЗДО (ясла-садок) «Сонечко»  презентувала інноваційні технології, які використовуються в даному освітньому закладі.

Заключним акордом семінару була розвага з використанням одного з різновидів інноваційної технології арт-терапії – казкотерапії, для молодших дошкільників - «Няня для козенят», яку підготували музичний керівник ЗДО Стратійчук Леся Петрівна та вихователь групи Колесник Ніна Василівна. До проведення заходу також були залучені і  батьки ІІ молодшої групи.

Підведення підсумків семінару пройшло у формі «Відкритого мікрофону», який для учасників виявився надихаючим, новаторським, емоційно насиченим  і надзвичайно позитивним. Кожен учасник висловив свою думку, щодо ефективності науково-методичного супроводу професійного зростання педагогів закладу та відзначив сучасний новаторський підхід до управлінської діяльності адміністрації Тетіївського ЗДО (ясла-садок) «Сонечко».

  



« повернутися

Вхід для адміністратора