A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти
Тетіївської міської ради

Семінар-тренінг "Впевнений старт: гострі кути впровадження"

Дата: 26.01.2019 11:43
Кількість переглядів: 13

Для реалізації державної  політики в галузі дошкільної освіти, з урахуванням всіх вимог сьогодення, Міністерством освіти і науки України розроблено наукову програму «Впевнений старт».

Радісне навчання, пріоритет партнерства, забезпечення максимальної активності дитини під час прожи­вання кожного дня передшкільного року — головні принци­пи Програми. Вихователь, який дотримується цих принципів, зможе забезпечити впевнений і успішний старт дошкільників до перспектив майбутнього життя.  Нова редакція програми «Впевнений старт» спрямована на створення фундаменту успішності дитини в умовах Нової української школи.

На базі закладу дошкільної освіти «Сонечко» 22 січня 2019 року відбувся семінар-тренінг -  "Впевнений старт: гострі кути впровадження", який провела методист з дошкільної освіти МК управління освіти виконавчого комітету Тетіївської міської ради  Волинець Т.Є.

В навчанні брали участь 27 педагогів закладів дошкільної освіти Тетіївської ОТГ.

Учасники семінару-тренінгу мали можливість переглянути відеозапис виступу у якому на запитання педагогів відповідали автори проекту: професор, доктор педагогічних наук - Наталія Гавриш, кандидат психологічних наук - Олена Хартман.

У ході тренінгу педагоги переглянули майстер – клас щодо використання всіх  складових НМК. Вихователі  – практики змоделювали та продемонстрували на основі планування «Книги для вихователя» різні форми роботи з дітьми упродовж дня за певними темами.

Педагоги відмітили значні переваги програмно-методичного комплексу «Впевнений старт», зокрема:

  • зручність у використанні, оскільки Книга для вихователя є готовим  перспективно-календарним планом роботи з дітьми;
  • структурованість та сучасність інформації;
  • можливість працювати педагогам різного кваліфікаційного рівня: від початківця до майстра;
  • наявність порталу, де розміщуються додаткові навчальні матеріали та відео-поради від авторів;
  • можливість активного залучення до освітнього процесу батьків вихованців.

Під час заходу панувала творча невимушена доброзичлива атмосфера, яка сприяла плідній роботі.

 

Учасники тренінгу висловили вдячність авторам програми "Впевнений старт" за те, що дають можливість педагогам-дошкільникам професійно удосконалюватися, рости, покращувати якість освітнього процесу в закладах дошкільної освіти.

  

      


« повернутися

Вхід для адміністратора