A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти
Тетіївської міської ради

Екологічна культура

Дата: 01.03.2021 11:41
Кількість переглядів: 6

Пізнавати світ діти починають з перших днів, їхні перші здобуті уявлення про навколишнє середовище базуються на чуттєвих враженнях. Зростаючи, малюки дізнаються більше про довкілля з розповідей дорослих, малюнків і картин, однак найкраще джерело – це власні спостереження, обстеження, підкріплені практичними діями та експериментами.

Соціологи довели, що діти, які одержують знання про актуальні проблеми сьогодення й можливі способи їх розв’язання, найімовірніше, в майбутньому будуть більш впевнені в своїх можливостях змінити світ на краще, ніж ті, які мають не чіткі уявлення про сучасні проблеми суспільства. Нагальною потребою нашого часу стає формування такого способу життя, який був би основою довготривалого ощадливого гармонійного розвитку людства.

Шкода, що мало хто в нашій країні замислюється скільки ж сміття ми викидаємо кожен день, не утилізувавши правильно. Спеціальні контейнери для сортування у нас встановлені, але погодьтесь, зазвичай їх використовують не за призначенням. Мало хто чув і про пункти прийому вторинної сировини. Але екологічна ситуація в нашій країні і в світі загалом вимагає від нас формування екологічної культури і залучення до цього наших дітей. Особливо важливо пам'ятати про утилізацію так званого небезпечного сміття, що може зашкодити іншим людям.

Про те, як правильно організувати роботу для сталого розвитку та екологічної культури, у закладах освіти Тетіївської міської ради проведено серію занять та тренінгів з дітьми та педагогічними працівниками.

Протягом заняття діти самостійно виконували пошукове завдання: як боротися із Королем Сміття, як сортувати сміття, як очищати воду, який внесок можуть зробити діти у збереженні чистоти довкілля. Такі заняття формують модель поведінки, орієнтованої на сталий розвиток.

Діти разом з педагогами ще з літа проводили досліди: закопували різні види відходів, а восени пересвідчилися, що відходи з пластику та заліза природа самостійно не може переробити. І саме тут на допомогу природі приходять люди. Вони сортують сміття і переробляють його на сміттєпереробних заводах. Діти із задоволенням ділилися своїми враженнями з батьками.

Інформаційні та дидактичні матеріали надані усім закладам освіти Тетіївської міської ради управлінням освіти Тетіівської міської ради за сприяння Департаменту екології та природних ресурсів Київської ОДА.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=152212216740566&id=107260831235705

 

 

 


« повернутися

Вхід для адміністратора