A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти
Тетіївської міської ради

День української писемності та мови

Дата: 11.11.2019 09:02
Кількість переглядів: 15

9 листопада – визначна дата в історії українського народу. Незалежна Україна вшановує Преподобного Нестора Літописця та відзначає День української писемності та мови.

Ми живемо на чудовій, багатій, мальовничій землі – на нашій славній Україні. Розмовляємо рідною державною українською мовою. А мова у нас – багата, мелодійна, щира, як і душа українського народу. Її зміцнення та розвиток – почесна місія від наймолодшого до найстаршого громадянина України.

Згідно річного плану  КЗ "ЗДО ясла-садок "Сонечко"  на 2019-2020 н.р. з 04.11.2019 по 08.11.2019 в закладі проведений тематичний тиждень рідної мови.

У рамках даного тижня прийняли участь 97 дітей. Кожен день тематичного тижня мав певне спрямування: понеділок – день українського фольклору, вівторок – авторські та народні казки, середа – день поезії , четвер - українські письменники дітям, п’ятниця – поезія.

З дітьми проведені заняття: «У бабусі в гостях», «Бабусині колисанки», «Легенди нашого народу», «Наша мова солов'їна», «У гості до чарівної книги», «Подорож у казку», «Казкова мандрівка», «Авторські казки», «Н. Забіла дітям», «Чарівний ліс», «Чорні руки», «Рідна мова! Як її не знати, як же не любити нам її….».

У роботі з дітьми використали різні форми роботи: бесіди, екскурсії до бібліотеки, картинної галереї «Природа рідного краю», літературну вікторину «На галявині казок» (з дітьми 5 р.ж.), перегляд мультимедійної презентації «Київ - серце України» (з дітьми 6 р.ж.), фізкультурну розвагу «Котигорошко» (з дітьми 5 р.ж.), ігри-драматизації за змістом творів Н. Забіли (всі вікові групи).

Підсумком тематичного тижня було свято «Моя барвиста українська мова». Незважаючи на осінній похмурий день, у садочку панувала тепла і радісна атмосфера. 

 

Заключним акордом свята стало створення оберегу з національних символів неньки України. Адже всі ми українці, народ давній і працелюбний, співучий і відважний, добрий і щедрий. І мова у нас дуже мелодійна, багата, як земля, веселкова і чарівна, для нас вона найкраща у цілому світі.  Українська мова - це головний символ нашої країни, нашого народу, її оберіг. І її можна порівняти з маминою піснею, батьківською хатою, дідусевою казкою, бабусиною вишиванкою, рушником, калиною біля вікна, барвінком, вербою, чорнобривцями.

 

Такі заходи допомагають дітям пізнавати свою рідну мову, сприяють появі у дітей бажання спілкуватися, збагачують знання малят про поетів, письменників, про їх твори, виховують любов до національних традицій, народної мудрості, до краси і гармонії рідного слова.

 

Зі святом! Не будьмо байдужими, спілкуймося українською!


 


« повернутися

Вхід для адміністратора