A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти
Тетіївської міської ради

Радіодиктант національної єдності-2021

Дата: 09.11.2021 08:39
Кількість переглядів: 6

У вівторок, 9 листопада, о 10:00 відбудеться радіодиктант національної єдності-2021.

Головною метою проведення радіодиктанту до Дня писемності та мови є не виставляння оцінок, а спонукання до вивчення української мови, вдосконалення, підвищення культури української мови.

Диктант транслюватимуть на загальнонаціональному телеканалі UA: Перший, регіональних суспільних мовниках, ютуб-каналі UA: Перший та на фейсбук-сторінках Суспільного мовлення, телеканалу UA: Перший і регіональних філій Суспільного. Традиційно можна слухати радіодиктант на хвилях "Українського радіо" та "Радіо Культура".

Час для надсилання готового тексту — астрономічна доба. Текст всеукраїнського диктанту оприлюднять на сайті "Українського радіо" 11 листопада об 11:00.

Паперового листа потрібно надіслати за адресою: м. Київ, вул. Хрещатик, 26, 01001. Важливо, щоб гриф дати надсилання був не пізніше 10 листопада.

Онлайн свою роботу можна надіслати на скриньку rd@ukr.radio. Після оприлюднення диктанту електронні листи не прийматимуть.

Для зручності організатори підготували електронну форму для отримання робіт, щоб можна було надіслати диктант за допомогою будь-якого гаджета. Її оприлюднять на сайті ukr.radio 9 листопада.

Цьогоріч автором тексту та читцем радіодиктанту-2021 є письменник Юрій Андрухович. 

У 2020 році диктант єдності написав лауреат Національної премії імені Тараса Шевченка, письменник і видавець Іван Малкович. Текст читала актриса театру і кіно Римма Зюбіна.


« повернутися

Вхід для адміністратора